Седмото поредно издание на Маратон Стара Загора ще събере бегачи от 16

...
Седмото поредно издание на Маратон Стара Загора ще събере бегачи от 16
Коментари Харесай

Маратон Стара Загора ще събере бегачи от 16 държави

Седмото следващо издание на  Маратон Стара Загора ще събере бегачи от 16 страни на 3 април, оповестиха от Общината.

Участниците ще могат да избират сред три дистанции - класическата от 42,195 км, полумаратон 21 км и 10.5 км , което дава опция всички фенове на бяганията да се включат в конкуренцията.

Стартът на Маратон Стара Загора 2022 ще бъде даден в 9:00 часа, пред постройката на Общината. Маршрутът продължава по бул. “Цар Симеон Велики “, след което състезателите минават по бул. „ Никола Петков “.

В региона на магазин „ Метро “ вършат противоположен завой и по същия маршрут се насочват към Община Стара Загора. И тази година надпреварата се организира под мотото „ Бягането като метод на живот “ и е част от веригата маратони в София и Варна.

Към момента има записани над 600 бегачи. Онлайн регистрацията за присъединяване в тазгодишната конкуренция е отворена до 3 април на адрес -

Дължината на една обиколка е 10.550 км. Участниците в маратона ще пробягат 4 обиколки, в полумаратона 2 обиколки, а в дистанцията 10.5 км една обиколка. В рамките на Маратон Стара Загора 2022 ще се организира и Националният шампионат по полумаратон за мъже и дами в който се чака да се включат най-хубавите български спортисти на междинни и дълги бягания.

В началото на март Геориус Доусис, лицензиран измерител на AIMC беше в Стара Загора по отношение на възобновяване лицензите на трите дистанции, на които ще се състезават участниците в Маратон Стара Загора. Новите документи са годни до 31 декември 2026 година.

Организатори на маратона са Община Стара Загора, Министерство на младежта и спорта, Български олимпийски комитет, БФЛА, Асоциация " Спорт в свободното време ", Спортен клуб лека атлетика " Берое " и Спортен клуб " Ракета ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР